Jakohihnan vaihto

Uudenkaupungin Huoltokeskus Oy:ltä jakohihnan vaihdot kokemuksella

 

Auton jakohihna on kuluva osa ja sen vaihdosta pitää huolehtia säännöllisesti. Jakohihnan vaihtoväli on usein ilmoitettu esim. auton huoltokirjassa, mutta voit myös tiedustella sitä meiltä. Vaihtoväli on tavallisesti 60 000 ja 210 000 kilometrin välillä. Kysy lisää autosi jakohihnan vaihtovälistä/ -tarpeesta.

Jakohihnan vaihtoa ei kannata lykätä myöhemmäksi

Jakohihnan tehtävä on huolehtia moottorin ajoituksista. Käytännössä jakohihna tahdistaa akselit, jotta autosi moottori toimii oikein. Jakohihna on kuluva osa ja yleinen vika on esim. jakohihnan hampaiden kulumisesta johtuva hihnan luistaminen. Kaikissa autoissa ei ole jakohihnaa ja esimerkiksi jakoketjulla toimiva moottori on yleensä tältä osin huoltovapaa. Jakohihnallisissa autoissa huolto eli vaihtaminen on tehtävä säännöllisin väliajoin joko vuosien tai kilometrien mukaisesti.

 

Jakohihnan vaihtoajankohdasta ei kannata myöhästyä. Jos jakohihna pääsee katkeamaan, on yleensä seurauksena usean tuhannen euron moottoriremontti. Jakohihnan katkeaminen johtaa lähes aina moottorivaurioon.

 

Jakohihnan vaihtamiseen tarvitaan yleensä erikoistyökaluja ja vaihtotyö on tarkkuuta vaativaa: Jos jakohihna asennetaan yksikin hammas väärän asentoon, sotkeutuvat moottorin ajoitukset ja moottorin merkkivalo saattaa syttyä tai pahimmassa tapauksessa moottoriin voi tulla vaurio. Kun jakohihna vaihdetaan, käydään samalla läpi myös ohjain- ja kiristinrullat, mahdollinen vesipumppu ja apulaitehihna(t) sekä muut osat. Nämä vaihdetaan yleensä samalla. 

 

Silmämääräisellä tarkastelulla ei välttämättä pysty tekemään luotettavia johtopäätöksiä jakohihnan kunnosta, joten valmistajan ohjeiden noudattaminen on erittäin tärkeää. Teemme jakohihnan vaihdot luotettavasti, ammattitaidolla tarkkuutta vaalien ja saat työlle sekä osille takuun. 

KYSY LISÄÄ JAKOHIHNAN VAIHDOSTA​ Varaa huolto Pyydä huoltotarjous »